تمهیدات جديد وزارت بهداشت برای زوجین نابارور
فرناز اهداییوند مدیر گروه سلامت خانواده شهید بهشتی در حاشیه سمینار یک روزه آموزش لاپاروسکوپی اظهار داشت: بیماریهایی نظیر آندومتریوز، سرطان شایع دهانه رحم، کیستهای تخمدانی و سایر بیماریها در زنان از عوامل تهدید کننده سلامت فرد و جمعیت جامعه محسوب میشود که اگر این افراد در زمان اولیه و با اعتماد دو جانبه پزشک و بیمار راههای درمانی را طی کنند در بسیاری از موارد میتوانند شاهد باروری و تولد فرزند باشند.
وی گفت: تمهیدات وزارت بهداشت در بحث سیاستهای جمعیتی مطلوب است و میتوانیم امیدوار باشیم با ارجاع به موقع بیماران و طی کردن روند درمان یک میلیون جمعیت به کشور افزوده میشود که در این تمهیدات اولین دوره درمان رایگان است و تهیه کتابچه آندومتریوز، ناباروری، سن در باروری و غیره برای زوجین طراحی شده است.
اهداییوند اظهار داشت: 18 تا 35 سال بهترین زمان باروری است و 20 تا 30 سال بهترین زمان بارداری است زیرا بعد از 35 سالگی ذخیره تخمدان کم میشود و شاهد افزایش عفونتها، کاهش میزان باروری و حاملگیهای پر خطر هستیم و در زیر 18 سال نیز نیازمند مداخلاتی هستیم تا سلامت جنین حفظ شود.
وی افزود: در فرهنگ اسلامی ازدواج به هنگام و شیردهی توصیه شده است که امروزه میبینیم حاملگی ، زایمان و شیردهی یک عامل مهم در پیشگیری از سرطان پستان است که نتایج این مطالعات در کشورهای پیشرفته به اثبات رسیده و این گروهها تمهیداتی را برای افراد سنین ذکر شده در نظر دارند.
اهداییوند تصریح کرد: سبک زندگی امروز، ورود بانوان به حوزه استعمال دخانیات و قلیان به ویژه توتونهای میوهای و معطر که معادل 40 نخ سیگار است بانوان را در معرض ابتلا به سرطان قرار میدهد و روی باروری خانمها، یائسگی زود هنگام، سقط جنین، زایمان زودرس و تولد جنین نارس قرار میدهد که باید افراد دقت نظر را در به کارگیری از تغذیه مناسب ، تحرک و سایر عوامل در نظر بگیرند.
مدیر گروه سلامت خانواده شهید بهشتی عنوان کرد: در کشور 250 هزار سقط در سال مشاهده میشود و در راستای سیاستهای جمعیتی، حاملگی در سنین مناسب، کاهش سن ازدواج و باروری در نظر گرفته شده که با توجه به آلودگیهای محیط زیست که به ناهنجاریهای جنین میانجامد وزارت بهداشت تمهیدات خوبی را در دست پیگیری و اجرا دارد.
وی تصریح کرد: توانمندی علمی متخصصان زنان و زایمان در کشور مطلوب بوده و دختران و زنان جامعه بعد از سنین بلوغ با بروز اختلالات هورمونی باید به متخصصین زنان و زایمان مراجعه کنند تا شاهد عوارض بیماریهای پرخطر نباشند و بتوانیم شاهد تولد نوزادانی سالم در کنار مادرانی سالم باشیم.