ساده ترین راه های درمان اسهال
جذب آب وقتی که شما اسهال دارید خیلی مهم است، دفع آب در اسهال می تواند برای جوانان و بزرگسالان مهلک باشد. کودکانی که از شیر مادر و فرمول های تغذیه مصرف می کنند اسهال را بیشتر تجربه می کنند و بیشتر به محلول های جذب آب نیاز دارند مانند پدیالیش که یک مایع مناسبی است که برای کودکان مبتلا به اسهال توصیه می شود و به طور مکرر مقدار کمی از محلول های آب زدا باید به آن ها داده شود. مطالعات نشان داده است که برای بزرگسالانی که علایم خفیفی از اسهال دارند، مصرف نوشیدنی های ورزشی و مصرف بیش از حد محلول های جذب آب می توانند تأثیر برابری داشته باشند. شیر، نوشابه و دیگر نوشیدنی های دارای کافیین و کربن برای جذب آب نباید مصرف شوند چون آن ها ممکن است این علایم را بدتر کنند.
لبنیاتی برای درمان اسهال
پروبیوتیک ها از منابع باکتری های خوب هستند که در رشته های روده ای شما کار می کنند تا یک محیط سالم ایجاد کنند، آن ها میکروارگانیسم هایی هستند که در غذاهای خاص وجود دارند نظیر:
پنیرهای نرم و سالم
شکلات تلخ
زیتون سبز
کواس چغندر
پنیر دلمه
ماست
خیارشور
نان خمیر ترش
پروبیوتیک ها همچنین به شکل قرص و پودر هستند.
باکتری های خوب که در رشته های روده شما زندگی می کنند برای عملکرد طبیعی سیستم گوارشی شما ضروری هستند و آن ها نقش مهمی در حفاظت از روده شما در برابر عفونت دارند. وقتی که سیستم گوارشی شما آنتی بیوتیک ها را تغییر داده یا با باکتری ها یا ویروس های ناسالم روبه رو می شوند شما ممکن است اسهال بگیرید. پروبیوتیک ها می توانند با حفظ تعادل باکتری ها در روده شما به اسهال کمک کنند.
خیلی مهم است که در مورد اسهال بحرانی مراقبت های صحیح پزشکی دریافت کنید، قبل از آنکه از مکمل های پروبیوتیک برای اسهال خود استفاده کنید با پزشک خود مشورت کنید.
شاید گفتن اینکه هنگام ابتلا به اسهال غذا بخورید، کمی عجیب بهنظر برسد ولی خوردن برخی غذاهای خاص میتواند به کاهش علائم اسهال کمک کند و باعث میشود در اثر نخوردن غذا حالتان بدتر نشود. غذاهایی که فیبر کمتری دارند، میتوانند به سفتتر کردن مدفوع کمک کنند:
موز؛
برنج سفید؛
پورهی سیب؛
نان تست.
غذاهای دیگری که معمولا در زمان اسهال مفید است عبارتند از:
بلغور جو دوسر؛
سیب زمینی آبپز یا پخته شده (بدون پوست)؛
مرغ بدون پوست؛
سوپ مرغ.
اگر اسهال دارید این غذاها را نخورید
غذاهای سرخشده و چرب برای کسانی که دچار اسهال شدهاند، مضر است. همچنین نباید غذاهایی را که فیبر زیاد دارند مصرف کنید، مانند سبوس و میوهها و سبزیجاتی که باعث افزایش نفخ میشوند. اینجا غذاهایی را معرفی میکنیم که باید در مواقع ابتلا به اسهال از خوردن آنها اجتناب کرد:
شیرینکنندههای مصنوعی (که در آدامس، نوشابههای رژیمی و مواد جایگزین شکر وجود دارد)؛
لوبیا؛
انواع توتها؛
کلم بروکلی؛
کلم؛
گل کلم؛
نخود؛
قهوه؛
ذرت؛
بستنی؛
شیر؛
نخودفرنگی؛
فلفل؛
چای؛
آلو؛
سبزیجات با برگهای سبز (مثل کاهو).
نکاتی درباره درمان اسهال
اگر اسهال ایجاد شده به دلیل تغییر شرایط غذایی و آب و هوایی باشد(مثلا در مسافرت) و نه در اثر میکروبها و ویروسها، استفاده از چای به صورت پودر باعث ایجاد تعادل هضم و جذب و برگشت شرایط طبیعی بدن از حالت اسهال به حالت طبیعی است.
چای جوشیده که رنگ سیاه، مزه تلخ و بوی خاص چای جوشیده دارد، نیز دارای خاصیت ضداسهال بوده و در شرایط عادی میتواند باعث ایجاد یبوست شود
محصولات لبنی به غیر از ماست، مواد غذایی چرب، مواد غذایی خیلی شیرین، مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی مانند سبزیجات سبز خام، مواد غذایی پر ادویه و تند و آجیلها که باعث حساسیت رودهها میشوند و نباید خورده شوند.
نوشیدنیهای الکلی، کافئیندار و شیرین حالت اسهال را شدیدتر میکند. نوشیدنیهای ورزشی آماده میتواند به جذب بهتر مایعات و درمان اسهال کمک کند.