بستن
Owls CMS

مدیریت اخبار

آخرین اخبار پزشکی | درمان | سلامت و اطلاعیه های مهم حوزه پزشکی در بخش اخبار و مقالات منتشر می یابد.

Post Thumbnail

خوراکی هایی که خونتان را مانند آینه می کند

مردی چهل ساله هستم که با انجام آزمایش متوجه شدم که غلظت خون بالایی دارم. لطفا بفرمایید که منظور از غلظت خون بالا چیست؟

غلظت خون بالا بیماری ای است که در آن سلول های قرمز موجود در خون افزایش می یابند. افراد مبتلا به غلظت خون بالا سلول های قرمز خون یا هموگولوبین و یا هماتوکریت بیشتر از حد معمول در خون خود دارند. غلظت خون بالا می تواند ناشی از افزایش تعداد سلول های قرمز و یا کاهش پلاسمای خون باشد. غلظت خون بالا یا پلی سیتمی گاهی اوقات اریتروسیتوز نیز نامیده می شود.

 

افزایش غلظت خون چه علائمی می تواند داشته باشد؟

ضعف و خستگی

سردرد

خارش پوست

کبودی لب ها و نوک انگشتان دست و پا به خصوص هنگام فعالیت بدنی

درد مفاصل

سرگیجه

شکم درد

برافروختگی و قرمز شدن صورت

برجستگی ورید های چشمی

درد استخوان های پا

 

برای درمان غلظت خون از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟

آلبالو، آب لیمو ترش و موز سبب صاف شدن خون می‌شوند. به طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته می‌شود) و افزایش فشار خون دارند.

 

افراد گیاهخوار خون رقیق‌تری دارند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده‌اند،‌ بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشار خون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد همسن و سال خون هستند.

 

برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کمتر مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه‌ی فراوان استفاده کنید.

 

همان‌گونه که می دانید فست فودها مضرترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. خوردن غذاهایی که با روغن بسیار درست شده اند و همچنین از مواد گوشتی فرآوری شده تهیه شده اند می توانند غلظت خون شما را افزایش داده و همچنین خون شما را کثیف کند.

 

خرما از غذاهایی است که مداومت در خوردن آن به افزایش غلظت خون می‌انجامد.

 

کیوی، از جمله میوه های مفید برای کاهش غلظت خون می باشد. خواص مفیدی که می‌توان برای کیوی قائل شد، عبارتند از: باز‌کننده عروق‌، کاهنده کلسترول و تری گلیسیرید که از غلظت خون می‌کاهد.

 

محدود کردن مصرف کله و پاچه، مغز و زبان، دل و قلوه، کاهش مصرف انواع کیک و شیرینی محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جگر و جایگزین کردن آنها با گوشت مرغ بدون چربی، ماهی و حبوبات استفاده از چای سبز محدود کردن مصرف نمک و غذاهای شور استفاده از از منابع غذایی ویتامین E مثل جوانه گندم، مقداری از مغزها و دانه‌ها، افزایش دریافت مایعات، افزایش مصرف پیاز خام سفید، کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن، افزایش دریافت میوه ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبر و ویتامین C کاهش دریافت چربی های حیوانی، مثل چربی گوشت و مرغ، استفاده از لبنیات و گوشت کم چرب، استفاده از روغن های مایع به جای روغن حیوانی یا روغن نباتی.

 

 توصیه می شود که بعد از غذا انار یا آب انار مصرف کنید چون این میوه می‌تواند در حد قابل قبولی باعث کاهش غلظت خون شود. اما این را هم بدانید که سایر میوه‌ها به علت اینکه ویتامین C دارند، می‌توانند جذب آهن را افزایش دهند و به همین دلیل ما فقط مصرف انار و آب آن را بلافاصله پس از صرف غذا به کسانی که غلظت خون دارند، پیشنهاد می‌کنیم و مصرف سایر میوه‌ها را برای این افراد تا 2 یا 3 ساعت بعد از غذا محدود می‌کنیم.

 

 آب زرشک نیز می تواند مفید باشد.

برای رفع غلظت خون و پاکسازی خون از مواد زائد بهتر است که آویشن را همراه با چند عدد عناب دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. به این ترتیب که یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را همراه با 7 تا 10 عدد عناب در یک لیتر آب جوش دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی در ماه های اولیه بهار به سلامت بدن کمک می کند.

 

گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:

دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد.

شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.

سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده می شود خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می کند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک می کند.

ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.

جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.

زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.

چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.

چای سبز: ترکیب‎ EGCG ‎ چای سبز غلظت خون را ‏رقیق ‏و ثابت نگه می دارد و دیواره رگ ها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود‎.

Post Author
روابط عمومی
مرکز جراحی و کلینیک شبانه روزی سعادت اباد

کلینیک سعادت آباد فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ به عنوان مرکز جراحی محدود آغاز کرد. در سال ۱۳۸۸ مدیران این مجموعه بر آن شدند تا با مبنا قرار دادن استانداردهای جهانی در پزشکی مجموعه ای را فراهم آورندکه یکی از کاملترین و مجهزترین مراکز پزشکی ایران و خاورمیانه باشد. برای رسیدن به این منظور مدیریت و کارشناسان این مجموعه بررسی دقیقی بر نحوه خدمات رسانی مراکز درمانی داخلی و خارجی انجام دادند. در نهایت پس از تحقیق و شناخت نقاط قوت و ضعف سیستم های درمانی مختلف، کلینیک سعادت آباد با روش های نوین علمی و با محوریت ارتقاء کیفیت درمان و بهره گیری از فن آوری ITفعالیت خود را آغاز کرد.


هنوز دیدگاهی وارد نشده است!

دیدگاه خود را ارسال نمایید

پست الکترونیکی شما انتشار پیدا نمی کند.