۳۰ خوراکی ضدسرطان
بیماری سرطان، بیماری است که اسمش هم لرزه به تن هر انسانی می اندازد و انواع متفاوتی دارد. بسیاری از سرطانها قابل پیشگیری هستند ولی باید نکات مربوط به هرکدام را درست رعایت کنید. سرطان ها را می توان تنها با استفاده از مواد مقوی و پر ویتامین تا حدی از بین برد.در این بخش برایتان به معرفی سی ماده غذایی میپردازیم که هم در پیشگیری از سرطان موثر هستند و هم در مبارزه با این بیماری در افراد مبتلا به این بیماری، پس یعی کنید در هر صورتی این مواد غذایی را وارد چرخه رزیم غذاییتان کنید.
۱-بادام:بادام حاوی مواد ضد سرطان بسیار قوی و آنتی اکسیدان ها بعلاوه اسیدهای چرب امگا 3 برای کاهش سطح التهاب در بدن هستند.
۲- سیب:محققان ایتالیایی مصرف دستکم روزی یک سیب را با کاهش قابل ملاحظه خطر ایجاد تومورهای سرطانی در ریه، روده، دهان، دستگاه گوارش و سینه مرتبط می دانند.
۳- آووکادو:آووکادو منبع خوبی از پتاسیم، بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی مفید است.
۴-حبوبات:مصرف فیبر ، میزان ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاسته است، زیرا مانع از جذب استروژن اضافی در سلول های سینه می شود. متخصصان تغذیه ، مصرف روزانه ۲۵ گرم مواد فیبری را توصیه می کنند که از بهترین منابع فیبری می توان لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سبز و حبوبات دیگرمثل نخود و عدس را نام برد.
۵-چغندر:چغندر دارای "فلاوونوئید" می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است.
۶-بادامزمینی:نحقیقات نشان داده است که مصرف رژیمی سرشار از ویتامینE احتمال ابتلا به انواع سرطانها از جمله معده،ریه،کبد را کاهش میدهد و بهتر است مواد غذایی سرشار از این ویتامین نظیر بادام زمینی و کره بادام زمینی حتما در در رژیم این افراد قرار گیرد.
۷-کلم بروکلی:.مصرف منظم کلم بروکلی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، پروستات، سرطان مغز و سرطان روده بزرگ ارتباط دارد. این گیاه مانند سایر سبزیجات برگ سبز، حاوی فیبر برای از بین بردن سموم بدن است.
۸-هویج:هویج دارای "بتاکاروتن" زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
۹-گل کلم: پژوهشگران در جدیدترین گزارش های خود اعلام کرده اند که گل کلم دارای ترکیبات گوگردداری است که برای از بین بردن سموم بدن و هم چنین جلوگیری از سرطان تاثیر دارد و مواد تشکیل دهنده گل کلم موجب افزایش ترشح آنزیمهای موثر در از بین بردن سموم و مواد سرطان زاست.
۱۰-شکلات تلخ: براساس تحقیقات مصرف منیزیم که به ویژه در شکلات سیاه وجود دارد میتواند در مقابل ابتلای افراد به سرطان لوزالمعده نقش حفاظتی داشته باشد.بررسیها نشان میدهند، براساس آمارها سرطان لوزالمعده چهارمین علت مرگ و میر در اثر سرطان در جهان است. مصرف شکلات تیره و یا سایر غذاهای سرشار از منیزیم میتواند مانع از ابتلا به سرطان لوزالمعده شود.
۱۱- دانهها: انواع دانهها مانند دانه کدوتنبل، دانه کنجد و … حاوی روغنهای مفید و ویتامین E علاوه بر این که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند ، و همچنین فیبر زیادی برای تقویت باکتریهای مفید روده دارند .
۱۲-سیر:مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل، سیر، موسیر و تره فرنگی، در افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می کند.
سیر ریز ریز شده را ۱۰ دقیقه قبل از آماده شدن غذا، در غذای خود بریزید تا قدرت مبارزه با سرطان را در بدن خود افزایش دهید.
۱۳-زنجبیل: طبق مطالعات، عصاره زنجبیل دارای خواص ضدسرطان است که به کنترل سرطان پروستات کمک می کند.خواص ضد سرطان در این ریشه ی اعجاب انگیز از توانایی آن در از بین بردن التهاب و میزان بالای آنتی اکسیدانهای شفابخش سرچشمه می گیرد.
۱۴- انگور قرمز:انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.
۱۵-چای سبز:چای سبز و چای سیاه دارای منبع طبیعی catechin می باشند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و از رشد سرطان جلوگیری می کند. همچنین سرطان های کبد، پوست و معده را کاهش می دهد.
۱۶-لیمو ترش: دانشمندان در لیموترش خواصی پیدا کرده اند که ده هزار بار قوی تر از ترکیبات شیمیدرمانی میتواند در درمان بیماریهای سرطانی عمل کرده و سلولهای سرطانی را از بین ببرد.
۱۷-عدس: کافی است زردچوبه را به همراه زنجبیل در خوراک عدستان بریزید تا هم یک غذای خوشمزه داشته باشید و هم یک داروی فوق العاده بری مقابله با انواع سرطانها
۱۸- زیتون و روغن زیتون:دانشمندان آمریکایی یک کشف تعجب آور کردهاند؛ به گفته محققان، مولکولی در روغن زیتون وجود دارد که باعث مرگ سلولهای سرطانی میشود اما به سلولهای سالم هیچ آسیبی نمیرساند.
۱۹-پرتغال و مرکبات:دانشمندان با بررسی تحقیقات انجام شده درباره راه های پیشگیری از سرطان و مزایای پرتقال اعلام کردند که پرتقال می تواند در پیشگیری از سرطان یک عامل تعیین کننده و مهم باشد.آب پرتقال حاوی ویتامین C و سایر مواد مغذی مهم است که آن را به کاهش خطر چاقی در بزرگسالان هم نسبت داده اند. اما یک تیم تحقیقاتی متشکل از کارشناسان برزیلی این نوشیدنی محبوب را به پیشگیری از سرطان نسبت داده اند.
۲۰-هلو:هلو نقش به سزایی در کاهش گسترش سلول های سرطانی در انواع مختلف این بیماری به ویژه، سرطان دهان، ریه ، سینه و روده دارد. چنین خاصیتی بیش از هر چیز مدیون وجود مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان درون هلو است که به مبارزه با سرطان کمک می کند.
۲۱- گردو:محققان دانشگاه EwhaWomans در کره جنوبی دریافتند که عصاره گردو، اندازه تومورهای روده بزرگ را کاهش داده و پخش شدن سلول های سرطانی را کند می کند.
۲۲-زردچوبه:زردچوبه از سرطان های معده و روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین تعداد سلول های سرطانی را کم می کند.
۲۳- گوجه فرنگی:گوجه فرنگی غیر از ویتامین C ، محتوی مقدار زیادی "لیکوپن" می باشد. لیکوپن ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم میکند.محصولات گوجه فرنگی از قبیل: رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کچاپ نیز ضد سرطان میباشند.
۲۴-تخمه آفتابگردان:یکی از خواص تخم آفتابگردان، داشتن ویتامین E است که از بیماری های قلبی - عروقی نیز پیشگیری می کند. تخمههای آفتابگردان دارای ارزش غذایی بالایی هستند و دارای چربی های سالم، پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ویتامین E است .
۲۵-توتفرنگی: بررسی های اولیه نشان داده است که توت فرنگی می تواند از ابتلا به سرطان مری پیشگیری کند. به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه والستریت ژورنال، محققان دانشگاه اوهایو امریکا توانستند ثابت کنند که توت فرنگی خشک شده سرعت رشد بافتهای سرطانی را کاهش می دهد.
۲۶-اسفناج:اسفناج دارای لوتئین ( lutein )، ویتامین های A ، C و E می باشد. همه این مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را از بدن دور می کند.
۲۷-ماهی وغذاهای دریایی: از آنجایی که غذاهای دریایی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند، روی سوخت و ساز سلول ها اثر دارند و مصرف اسیدهای چرب اشباع را کم می کنند.
۲۸-انار:انار برای سلامت قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و بروز سکته، پیری زودرس، آلزایمر و سرطان پروستات به کار میآید پس مصرف انار برای بیماران قلبی عروقی میتواند بسیار مفید باشد.از طرف دیگر انار به واسطه داشتن مواد آنتیاکسیدانی از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی مانند سرطان پوست و پروستات را کند میکند.
۲۹- کدو تنبل: کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و سیب زمینی شیرین منبع غنی "بتا کاروتن" هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف سرطان ها می شود.
۳۰- توت ها:توت ها دارای ماده ای به نام آنتوسیانین( anthocyanin ) هستند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری از بدن محافظت می کند.