با این ترفندها عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهید
عسل یکی از خوشمزه ترین و پر طرفدارترین خوراکی ها محسوب می شود. خواص درمانی فوق العاده ی عسل این محبوبیت را چند برابر می کند اما گاهی همین امر موجب می شود که فروشنده ها از بی اطلاعی مشتری ها سواستفاده کرده و عسل نا مرغوب به آن ها بفروشند. در این مقاله راهکارهایی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی را بیاموزید.
چرا عسل شکرک میزند؟
عسل بهعنوان یک مادهی اشباعشدهی قندی باید در واقع جامد باشد، ولی مایع است. به همین دلیل بهمحض اینکه شرایط مطلوب مهیا شود یک تغییر فیزیکی یعنی «شکرکزدن» در آن پدیدار میشود که یک دلیل محکم برای اثبات طبیعیبودن آن است. بعضی از عسلها در شان (قاب یا آشیانهی زنبوران که در آن شهد و موم است) هم «کریستالیزه» میشوند و همانطور که گفتیم اصطلاح تخصصی آن در زنبورداری «رُس کردن» است.
در برخی کشورهای خارجی عسل شکرکزده بهدلیل اطمینان مشتری از طبیعی و خامبودن آن طرفداران بیشتری دارد و اتفاقا قیمت آن هم بیشتر است. بهترین درجه حرارت برای نگهداری عسل ۱۸ تا ۲۴ درجهی سانتیگراد است. بهطورکلی همهی عسلهای خالص «شکرک» میزنند ولی مدت لازم برای شکرکزدن عسلهای مختلف با هم تفاوت دارد.
روش های تشخسص عسل طبیعی از تقلبی
ریختن عسل در آب سرد:
اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، میبینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ میکند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل میشود اما عسل تقلبی سریع در آب حل میشود.
اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.
رس زدن عسل:
رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی تهنشین میشود و رس میزند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور میشود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.
تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد میشود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد.
مزه کردن:
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.
لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
عطر و بوی طبیعی:
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.
آب شدن در دهان:
عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.
استفاده از ابزارهای بدن:
آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.
با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل،عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.
خواص درمانی عسل
درمان ناخنهای شکننده
بنابر تحقیقات صورتگرفته، یکی از بهترین درمانها برای بهبود ناخنهای شکننده و درمان «قارچ ناخن» که این روزها بهخاطر اپیدمی کاشت ناخنهای غیراصولی امری متداول شده، استفاده از عسل طبیعی است.
داشتن خواب آرام
عسل یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای بهبود خواب و درمان بیخوابی است. از آنجایی که مشکل بیخوابی معمولا مربوط به سیستم عصبی بدن است، طبق تحقیقات علمی صورتگرفته، نوشیدن یک لیوان چای سبز یا شیر گرم با عسل به بهبود شرایط عصبی و داشتن خوابی آرام کمک میکند.
کاهش عوارض مضر سیگار کشیدن
طبق گفتهی پزشکان متخصص کلیه و مجاری ادراری، خوردن عسل طبیعی میتواند عوارض مضر ناشی از سیگارکشیدن بر روی «بیضهها» را در مردان کاهش بدهد.
درمان آکنه
عسل با جذب آلودگیها از روی پوست و منافذ آن مثل یک شویندهی طبیعی عمل میکند. از آنجایی که عسل یک مادهی ضدعفونیکننده و ضد باکتریایی طبیعی است، مادهی مؤثری در درمان آکنه، نرمی، لطافت و التیام پوست محسوب میشود. برای درمان آکنه و تمیز کردن پوست، یک لایهی نازک عسل طبیعی را روی صورت بمالید و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه روی آن بماند و پس از آن صورتتان با آب ولرم بشورید. پیش از آن بهتر است مقداری عسل را روی قسمتی از پوستتان امتحان کنید، چون عسل مثل هر مادهی طبیعی دیگری ممکن است آلرژیزا باشد.
درمان چروک، خشکی و پیری پوست
عسل یک مرطوبکنندهی طبیعی است و درنتیجه میتوان از آن بهعنوان یک مرطوبکنندهی مؤثر برای لایههای بیرونی پوست صورت و بدن استفاده کرد. یکی از خواص این مرطوبکنندهی فوقالعاده، درمان چروکهای پوست، خشکی، زخم و خراش پوست نقاط حساس بدن است.
مبارزه با سلولهای سرطانی
بهنظر میرسد که ترکیبات فلانوئیدی عسل با خاصیت آنتیاکسیدانی، سبب شدهاند که عسل طبیعی بهعنوان مادهای برای مبارزه با سرطان شناخته شود. از سوی دیگر جایدادن عسل در برنامهی رژیم غذایی روزانه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و تأثیر بسزایی در درمان سرطان دارد. طبق تحقیقات علمی صورتگرفته، بهنظر میرسد که عسل با جلوگیری از پیشروی سلولهای سرطانی به روند درمان انواع سرطان کمک میکند.
درمان بیماریهای معده
عسل بهخاطر خاصیت آنتیاکسیدانی و نیز مبارزه با رادیکالهای آزاد میزان برگشت اسید معده را کاهش میدهد. بیماری رفلاکس معده یا همان ترش کردن معده بهخاطر ضعیفشدن «اسفنگتر مری» (عضلهی تنگکننده بین مری و معده) است. مصرف عسل سبب تحریک و رشد مجدد این اسفنگتر و درنتیجه کاهش برگشت محتویات معده به مری یا همان ترش کردن میشود (ترش کردن با سوختن پشت جناغ سینه و سردل همراه است).
از سوی دیگر خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی عسل طبیعی در درمان انواع بیماریهای مربوط به معده مؤثر است. در این میان عسل مانوکا بهخاطر یک عامل آنتیباکتریال اضافه به نام «methylglyoxal» نقش بسزایی در بهبود بیماریهای معده دارد. بد نیست بدانید یک قاشق چایخوری عسل طبیعی سبب درمان نفخ معده میشود.