۵۲۱ روستای سرزمین اساطیر آب ندارند / به کمپین «نذر آب» بپیوندید
محمود محمدینسب با اشاره به اینکه هلال احمر در حوادث و سوانح برای امدادرسانی به مردم وارد عمل میشود، اظهار کرد: همچنین در بعضی از بحرانها که سلامت و جان انسانها به خطر میافتد نیز هلالاحمر اجازه ورود دارد که مشابه این در دیگر نقاط دنیا وجود دارد، از جمله اینکه شاهدیم بسیاری از جمعیتهای ملی در کشورهای دیگر پروژههای تصفیه آب، شیرین کردن آب، آموزش مردم برای مصرف بهینه آب و... کار میکنند یا در موارد شیوع گرسنگی و قحطی نیز وارد عمل میشوند.
وی افزود: بر این اساس تصمیم گرفتیم در زمینه مقابله با بحران خشکسالی که بخش زیادی از کشور را تحت تاثیر قرار داده وارد عمل شویم و در این زمینه سیستان و بلوچستان، نخستین استانی بود که در ارزیابیها در اولویت قرار گرفت و امیدواریم این کار در سایر استانها ادامه یابد.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه ورود هلالاحمر به موضوع خشکسالی برای راه اندازی ساز و کاری به منظور تامین آب شرب مردم بود، گفت: خشکسالی عوارض مختلف طبیعی، اقتصادی، اکوسیستم و ... دارد، اما وظیفه هلالاحمر آنجایی است که به افراد انسانی آسیب وارد میشود و مردم نیاز به تامین آب شرب و سالم پیدا میکنند.
وی به ارزیابی شرایط استان سیستان و بلوچستان و جدی و چشمگیر بودن شرایط این استان اشاره و اظهار کرد: بسیاری از روستاها در این استان سابقا در حاشیه رودخانه بوده و اکنون درگیر خشکسالی هستند و به عبارتی خشکسالی مدل زندگی افراد منطقه را تغییر داده است و در 5 ماه از سال که جزو ماههای گرم است، آب شرب به این مناطق نرسیده یا به آب شرب سالم دسترسی ندارند.
محمدی نسب گفت: ارزیابیها نشان داد که در 521 روستای استان سیستان و بلوچستان آب شرب سالم وجود نداشته یا آب شرب آنها سالم نیست یا شبکه آبرسانی ندارند، لذا در این روستاها، تانکرها را متناسب با سرانه مصرفی هر نفر نصب کردیم و مثلا یک روستای 100 نفره را بین 15 تا 20 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز در نظر گرفتیم و مخازن آب را توزیع کردیم و در حال نصب است؛ به علاوه با شبکه آب و فاضلاب روستایی هم توافقنامهای داریم تا روند پر کردن مخازن را انجام دهند و بهداشت آب هم از سوی اداره بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی استان ارزیابی میشود.
به گزارش هلال احمر-وی افزود: تصمیم هلالاحمر بر این بود تا طرح «نذر آب» را در قالب کمپین راهاندازی کند؛ چراکه این کار نیاز به کمک مردمی دارد؛ با این نگاه که هر یک نفر در یک شبانهروز به اندازه هزینه یک بطری آب میتواند به هموطن خود کمک کند هلالاحمر نیز هزینه کمکی مردم را صرف نگهداشت و توسعه این شبکه آبرسانی خواهد کرد.
محمدی نسب همچنین با اشاره به اعزام کاروانهای سلامت برای ارائه خدمات درمانی به مردم 19 شهرستان استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: سیستم بهداشت و درمان این مناطق نیاز به تقویت جدی دارد و هرچند هلالاحمر به صورت مستقیم متولی ارائه خدمت درمانی نیست، اما در قالب کاروانهای سلامت خدمات درمانی سرپایی لازم را در تخصصهای مختلف به مردم محروم این مناطق ارائه میکند.