اهمیت توجه به وضعیت شنوایی
ازبین پنج حواس ما،حس شنوایی ازاهمیت بالاتری برخوردار است لذا در صورت آسیب این عضو به درجات مختلف در ارتباط و امنیت ماآسیب بوجود خواهدآمد .صداهایی را که روزمره می شنویم ،صدای خنده کودکان ،صحبت با دوستان ،آهنگ مورد علاقه مان ، صداهای هشداردهنده مانندبوق ها ،آژیر،صدای کمک خواستن و.....موقعی است که از شنوایی سالم برخوردار باشیم .اگر این عضو دچار آسیب شود باعث مشکلات روانی واجتماعی افراد خواهدشدوروابط بین فردی متأثرمی شود، اعتمادبه نفس فردکاهش می یابد وفرداحساس تنهایی وافسردگی می کند.
بنابراین چنانچه به هردلیلی دچار کاهش شنوایی شدید قبل ازاینکه برروابط شما با دوستان وبستگانتان تاثیربگذاردبه فکر چاره باشید.
آیا می دانستید که افراددرتمام دوران زندگی خود ،الگوهای صوتی را جمع آوری ودرحافظه شنیداری خود ذخیره می کنند؟صداها می توانند پاسخ های خودکارولحظه ای ایجادکنند.بیادآورید که آهنگ مورد علاقه شما چه خاطراتی رابرایتان زنده می کند!
ارزیابی شنوایی
برای ارزیابی شنوایی خودتان می توانید درگام نخست باپاسخ به سوالات زیر شنوایی تان را بسنجید:
حال اگر پاسخ به برخی از این سوالات مثبت بود می توانید به شنوایی شناس مراجعه کنید تادرباره علت اصلی کم شنوایی شما را راهنمایی کند.
آیا می دانستید که کمتر ازنیم ساعت زمان ،برای ارزیابی شنوایی شما لازم است ؟آزمایشات شنوایی کاملا بدون درد وعوارض جانبی هستند.
پس گام دوم برای ارزیابی شنوایی مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی وملاقات با یک شنوایی شناس است که ترجیحا یکی از اعضای خانواده رابه همراه داشته باشید.بهتر است قبل ازجلسه ملاقات،یادداشت هایی از مشکلات خود برای شنوایی شناس آماده کنید مثلا بگویید که شنوایی شما در کدام موقعیت پرسروصدای زیر دچار مشکل می شود :رستوران ،جلسات کاری ،مهمانی ،سوپرمارکت و........
یک ادیولوژیست یاشنوایی شناس با دستگاههای مختلف سنجش شنوایی ،ارزیابی کامل از شنوایی شما به عمل می آوردچنانچه نیاز به درمان یا شستشوی گوش داردبه پزشک گوش وحلق وبینی،مغز واعصاب و..... ارجاع می دهد ولی اگر مسیردرمان نداشته باشدبه شما می گوید که شنوایی شما چه حدی است؟ وچقدرمی توانید بلندی وزیری وبمی اصوات را تشخیص دهید؟
آیا می دانستیداصواتی مانند آواز پرندگان وخش خش برگها درباد ،اولین صداهایی هستند که با شروع کم شنوایی غیر قابل شنیدن می شوند؟پس ممکن است قسمت های اصلی گفتار رااز دست داده باشیدوکلمات به راحتی برای شما قابل درک نباشد.
علل ایجاد کم شنوایی
اگرچه کم شنوایی اغلب با افزایش سن (60-55 سالگی) رخ می دهدولی می تواند علل زیررا داشته باشد:
تشخیص و درمان
درصورتی که متخصص E.N.T درمان دارویی یا جراحی را برای کم شنوایی مناسب ندانند تنها راه حل جبران کم شنوایی استفاده از سمعک است .تجویز سمعک، فیتینگ وتنظیم آن با شنوایی شناس می باشد .
یک کارشناس شنوایی بر اساس نوع ومیزان دقیق کم شنوایی ، سن وموقعیت اجتماعی ونیازهای فرد کم شنوا،ازبین سمعک های متنوع ومتعدد ،مدل های مناسب را به فرد معرفی می کند وقابلیت های آن را توضیح می دهد .
برای دریافت سمعک مناسب نیاز است که ابتدادریک جلسه از گوش فرد قالبگیری ودر جلسه بعدی فیتینگ سمعک انجام شود برای دستیابی به تنظیم مطلوب سمعک های دیجیتال امروزی به چند جلسه مراجعه بیمارنیاز می باشد.
توجه : این واحد طرف قرارداد با بیمه های بانك صادرات،بانك سپه، بانك كشاورزی، بانك تجارت می باشد.